Technologie

De productie van KALAS wielerkledij gebeurt volledig en uitsluitend in Tabor en maakt gebruik van de nieuwste technologische middelen. In één gebouw, op vier verdiepingen hebben wij alle processen en ook de kwaliteit constant onder controle. Voor onze kleding kiezen wij exclusief hoogwaardige en fuctionele materialen vanuit Italië en Zwitserland.

De stoffen worden gesneden op een moderne ‘Lectra’ snijmachine. Het snijden is volledig gerobotiseerd wat geen ruimte voor defecten geeft.


Het bedrukken van de kledij gebeurt op een digitale Japanse plotter ‘Mimaki’. Deze plotter heeft een capaciteit van 200 truitjes per uur en dat allemaal in fotografische kwaliteit (720 dpi). Door het gebruik van het Zwitserse Jetcol papier en de ecologische kwaliteitsinkt uit Italië is de kwaliteit verzekerd. Deze drukmethode is zeer nauwkeurig en dankzij de brede waaier aan kleuren zijn complexe ontwerpen en foto’s makkelijk te drukken.


Om de stof te bedrukken, gebruiken wij een sublimatie drukmachine van het Italiaanse bedrijf Monti Antonio. Tijdens de sublimatie wordt de kleur van het ontwerp op de stof overgebracht door een combinatie van druk en hitte. Hier streven we ook naar een hoge nauwkeurigheid voor de verdere verwerking van alle afzonderlijke onderdelen van de kledij.

Alle kledij wordt genaaid in onze hoofdvestiging in Tsjechië. Op deze manier houden we de volledige productie onder controle. Wij zijn bijzonder trots op het hoge niveau van ons naaiproces. Onze naaiateliers zijn uitgerust met moderne machines van merken zoals Juki, Union Special en Brother Rimoldi. In combinatie met de vaardige handen van onze naaisters zorgt dit voor de hoge graad van afwerking van onze kledij.

Wij streven er voortdurend naar om de kwaliteit en het uitzicht van onze producten te verbeteren. Omdat onze kledij aan de hoogste eisen van functionaliteit en comfort zou voldoen, werken wij voortdurend aan de ontwikkeling en voeren wij testen uit met professionele wielrenners, atleten en gerenommeerde onderzoeksinstituten zoals de Technische Universiteit van Liberec.