Klantverhalen: Het Spaanse dorp met een passie voor wielrennen

custom teamwork
interview
klantverhalen

Bij Kalas hebben we een grote variëteit aan klanten. Ze hebben allemaal één ding gemeen en dat is ze allemaal hun zelf ontworpen wielerkleding willen hebben. Het gaat om individuele mensen, kleine vriendengroepen, clubs, teams, bedrijven, liefdadigheidsorganisaties en evenementen. In onze serie Klantverhalen vertellen sommigen van hen hoe wij ze hebben geholpen om hun doel te verwezenlijken en ze laten je weten waar de service van Kalas het grootste verschil maakte.

Het Spaanse dorp met een passie voor wielrennen

In het hart van het Baskenland, 45 km ten zuiden van Bilbao, ligt het Spaanse Zuia (voorheen Zuya). Hier bruist al meer dan een halve eeuw de passie voor de wielersport. Het vuurtje werd 53 jaar geleden aangewakkerd door Club Ciclista Zuyano, oftewel de Wielerclub Zuyano. Deze club, die actief betrokken is bij het promoten van onze spannende sport, is de trots van de stad geworden.

Sinds de oprichting promoot de Wielerclub Zuyano het wielrennen in al zijn vormen. Hun inspanningen gaan echter verder dan alleen de pedalen ronddraaien. Hun prioriteit is de persoonlijke en sportieve groei van elk lid van de wielerfamilie.

Onder de vleugels van deze club zijn uitzonderlijke talenten als Mikel Landa, Javier Ruiz de Larrinaga en Txutxin Ibañez Loyo tot bloei gekomen. Alle drie hebben ze een onuitwisbare indruk gemaakt op de wereld van het professionele wielrennen. Ze hebben de naam Zuya naar de top van het nationale en internationale wielrennen gebracht.

De club laat zich door haar successen echter niet in slaap sussen en blijft gestaag vooruitgang boeken. Naast het koesteren van kampioenen richt de club zich op het organiseren van diverse fietsevenementen voor alle leeftijden en prestatieniveaus. Van de populaire veldritten tot trainingsritten, de club biedt mogelijkheden om te genieten en te groeien in de wielersport.

Daarnaast heeft de club een sterke betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en bij jeugdrenners. De club heeft een sportacademie waar jongeren de basisbeginselen van het fietsen leren en waarden leren omarmen zoals teamwork, discipline en gezonde competitie.

Kleding als ploegidentiteit

Achter elke pedaalomwenteling en elke afgelegde kilometer zit een verhaal. Bij Wielerclub Zuyano zijn ze niet alleen trots op hun prestaties op de weg, maar ook op de identiteit waarmee ze elke wedstrijd ingaan. Hun truien zijn niet zomaar kleding. Ze zijn een uitdrukking van passie, geschiedenis en saamhorigheid.

Teammanager Eduardo Albeniz vertelt: "We hadden geen twijfels bij het kiezen van een kledingleverancier toen we voor het eerst voor het merk Kalas kozen. We waren helemaal onder de indruk van hun geschiedenis, herkomst, betrouwbaarheid, toewijding aan voortdurende productverbetering en uitstekende klantenservice. Kalas is niet zomaar een sportkledingmerk; het is een perfecte mix van passie en betrokkenheid."

"Hun brede assortiment voorziet in al onze behoeften: van de meer casual sportliefhebber tot de topatleten. De veelzijdigheid van Kalas sportkleding wordt weerspiegeld in elk product, ontworpen met de nadruk op prestaties en comfort. We delen graag onze ervaringen met Kalas, omdat het merk onze waardering voor de sportwereld heeft vergroot,” vervolgt hij.

De clubkleding is ontworpen met het oog op comfort, functionaliteit en duurzaamheid. Ook vertegenwoordigt het ontwerp het kenmerkende landschap van het dorp Zuya. Het ontwerp van de vlag van het dorp vermengt zich met de kenmerken van de plaatselijke bossen en bergen. Hierdoor ontstaat een tastbare band tussen de jonge renners en hun omgeving.

Teammanager Eduardo vervolgt: "We zijn erin geslaagd om de energie en dynamiek van een harmonieuze groep over te brengen in het ontwerp van de kleding. De kleuren die we kozen in samenwerking met onze hoofdsponsor, Electro Alavesa, komen overeen met de kleuren van de vlag van het dorp. Het weerspiegelt de visie en kracht van ons ethos."

De U23 wedstrijdploeg van de club heet Electro Alavesa-Zuia. Ze werken al vier jaar nauw samen met het merk Kalas. Gedurende deze tijd is teammanager Eduardo zeer tevreden geweest met de constante innovatie en nieuwe producten.

"De TEMPS-trui met lange mouwen, nauwsluitend maar zeer ademend, en de RAINEX-trui, ideaal voor regenachtig weer, zijn twee van de opvallende producten in het assortiment. Bovenal waarderen we het vermogen van Kalas om aan de individuele behoeften van elke renner te voldoen dankzij het brede assortiment maten en kleding voor verschillende weersomstandigheden,” legt de teammanager uit.

"Elke evolutie van het ontwerp van de teamkleding vertelt een verhaal. Het staat voor de verschillende stadia van de ontwikkeling van het team gedurende zijn vierjarige bestaan. Van de 'initiële energie' tot de 'toewijding en individuele ontwikkeling van onze leiders' die ertoe heeft geleid dat ze worden erkend als degenen die blijven groeien en doelbewust werken. Bij elke stap voorwaarts proberen we het belang van elk clublid te benadrukken, omdat zij het zijn die ons geloof ontwikkelen en versterken."

"Onze truien vertegenwoordigen meer dan alleen sportkleding. Ze vertegenwoordigen onze identiteit, toewijding en passie voor fietsen. Wanneer we ze dragen, dragen we de geest van de Wielerclub Zuyano met ons mee. Wij zijn trots om onze samenwerking te kunnen vertegenwoordigen in elke wedstrijd,” besluit Eduardo.

Verhalen met vergelijkbare thema's