Onze missie

Onze Filosofie


Kalas zoekt geen shotcuts. We zijn nooit bang om de langere weg te nemen als dat zinvol is.

Dit vergt op elke afdeling een enorme inspanning en toewijding van ons team. Het is ook de reden waarom het zo belangrijk is om onze productie in eigen handen te hebben om zo onze hoge normen te kunnen handhaven. Dit zorgt ervoor dat onze klanten zich vol vertrouwen kunnen richten op wat ze het liefste willen doen - genieten van het fietsen zoals zij dat willen.

Wij maken jouw rit beter omdat onze kleding beter gemaakt is. Comfortabeler en met betere prestaties.

Kalas kan niet beloven om regen in zonneschijn te veranderen. In plaats daarvan heeft Kalas een volledig waterdicht regenjack gemaakt, zodat je langer kunt fietsen zonder kletsnat te worden.

Dit is de basis van onze filosofie. Pragmatische, realistische oplossingen zonder loze beloftes.

Ons milieu

Als bedrijf dat geboren is uit liefde voor fietsen, willen we de natuurlijke omgeving altijd beschermen en verbeteren. Het is in ieders voordeel om onze omgeving schoon en netjes te houden. De stoffen die we gebruiken voor onze productie zijn allemaal afkomstig van goede bronnen binnen een paar uur rijden en worden niet van over de hele wereld geïmporteerd.

We zijn geen eiland. Onze beslissingen en acties hebben invloed op de mensen om ons heen en hoe we omgaan met onze omgeving. We zijn slechts een klein onderdeel van een groter systeem.

We hebben interactie met andere mensen, organisaties en met de natuur. We voelen een plicht en verantwoordelijkheid tegenover hen. We nemen onze verantwoordelijkheid om iets terug te geven aan de wereld, net zoals zij iets aan ons geeft, serieus.

 

Minimale afvalstromen

We minimaliseren onze afvalstroom waar mogelijk. Ons ultramoderne snijproces zorgt er bijvoorbeeld voor dat we de optimale output uit elke rol stof halen. Enig afval is onvermijdelijk. Waar er afval is, volgen we de best practices bij het afvoeren ervan. We vinden alternatieve toepassingen voor gebruik en recyclen de rest op verantwoorde wijze.

 

 

Alles onder één dak

We zijn eigenaar van onze productiefaciliteit. Dit is cruciaal voor ons om directe controle te hebben over onze processen en werkomgeving. Onze ‚alles onder één dak‘-filosofie houdt in dat al onze afdelingen waar mogelijk in hetzelfde gebouw zitten. Dit verbetert de interne communicatie en minimaliseert onze ecologische voetafdruk door minimaal transport en reizen.

Milieuvriendelijke verpakkingen

In plaats van goederen in plastic zakjes te versturen, hebben we besloten om onze kleding in papieren zakken te verpakken. Door deze milieuvriendelijke stap verminderen we het gebruik van plastic verpakkingen en dragen we actief bij aan de bescherming van het milieu.

 

Your Ride Made Better

Onze filosofie is samengevat in onze merkclaim: Your Ride Made Better. We willen jouw rit beter maken. Dat doen we niet alleen met betere kleding maar ook door je het vertrouwen te geven dat de kleding op een duurzame manier is geproduceerd. We dragen bij aan een veiliger en schoner milieu voor iedereen.