Geschiedenis

cestmir-kalas.png

Bij de opstart van KALAS stond niet de bedrijfswinst maar de liefde voor de wielersport voorop. KALAS Sportswear werd opgericht in 1991 door de plaatselijke wielerlegende Čestmír Kalaš, ex-wielrenner en begeleider van diverse wereldkampioenen . Zijn doel was om geld in te zamelen en zo de cyclocross in Tabor te ondersteunen met kledij voor fietsers.

Meer dan twintig jaar later heeft deze opzet enorme vleugels gekregen en is KALAS uitgegroeid tot een van de toonaangevende Europese producent van wielerkledij en sportkledij. Om aan iedereen zijn wensen te voldoen leveren wij jaarlijks 5,000 unieke grafische ontwerpen naar onze klanten. De kleding wordt uitgevoerd in meer dan 400,000 verschillende snitten, maten en materialen.


Čestmír Kalaš (*1943):

HELE LEVEN IN HET ZADEL

Op zijn 15e vond Čestmír Kalas zijn passie voor de wielersport. Als junior begon hij in de club Slavoj České Budějovice en later fietste hij voor de legersportclub DuklaČeský Krumlov.

In 1965 was hij betrokken bij de oprichting van plaatselijke wielerploeg in Tábor waar hij voor 20 jaar als coach werkte. Tegelijk coachte hij ook de Tsjechoslowaakse nationale veldritploeg.

In 1988 richtte hij de internationale etappekoers České Budejovice Linz (A), die de geschiedenis is ingegaan als de enige sportevenement die de toenmalige "IJzeren Gordijn" overstak.

Na beëindiging van actieve coaching in 1990 werkte Čestmír Kalas tot 2015 als voorzitter van de cyclo-cross commissie in de Tsjechische wielerbond. Zijn naam stond garand voor de organisatie van UCI-wereldkampioenschappen veldrijden in Tábor in 2001, 2010 en 2015.