Fearlessly: Design dat gezien wil worden

eshop
limited edition

We introduceren Fearlessly: het gedurfde en originele ontwerp van een wielertrui in beperkte oplage. Het design is gemaakt door Lenka, onze grafisch ontwerper en fervent wielrenster. Het is een ontwerp dat afwijkt van de huidige trends. Het is design dat gezien wil worden. Laten we eens horen van de ontwerper. Maak kennis met Lenka.

Ik ben Lenka en maak deel uit van het grafische team van Kalas. Ik werk al meer dan elf jaar in deze functie en in die tijd is fietsen een integraal onderdeel van mijn wereld geworden.

Meestal ontwerp ik designs voor grote commerciële teams. De zichtbaarheid van de sponsorlogo’s domineert meestal het ontwerp wat mijn creatieve visie beperkt.

In dergelijke ontwerpen zijn zichtbare sponsorlogo's wat de teams het meest willen. Dan ben ik gedwongen om mijn creativiteit op een laag pitje te zetten en mijn eigen verbeelding te temmen.

En dat heeft me hongerig gemaakt naar origineel design.

Geen grenzen. Geen logo's. Geen plan.

 

Ik omarmde deze kans om mijn eigen persoonlijke ontwerpen te maken en er met veel enthousiasme mijn stempel op te drukken.

Het is een kans om - wat ik beschouw als – de eenzijdigheid van de huidige wielermode op te fleuren. Ik ben geïnspireerd door iets anders dan de harde prestatiegerichtheid en talloze uren in het zadel van het profwielrennen.

Ik wilde uit de conservatieve gedachtenban breken.

Om de sportieve kant met de visuele kant te verzoenen.

De start van het vorige jaar bracht ik door op Mallorca. Het zuidelijke klimaat, de Spaanse cultuur en de omgeving hebben mijn stijl positief beïnvloed.

Met het nieuwe seizoen in aantocht begonnen er nieuwe ontwerpideeën in mij op te komen. Ik heb deze ontwerpen voor mezelf gemaakt om er zelf in te rijden.

Mijn persoonlijke ontwerpen begonnen de aandacht te trekken. Steeds vaker kreeg ik vragen waar ik zo'n trui vandaan had. Vragen van vrienden, collega's en zelfs van volslagen vreemden.

Naarmate de interesse groeide, kreeg ik een idee hoe ik deze mensen tevreden kon stellen en hen de kans kon geven zich te onderscheiden.

Zo is Fearlessly ontstaan.

Een nieuw design dat zich onderscheidt van de eentonigheid van minimalistische collecties en de algemene trends van de afgelopen jaren.

Het tegenovergestelde van al die strakke en gelikte styles.

Een ontwerp dat niet bang is om gezien te worden.

Het wil anders zijn.

Voor iedereen.

Design voor iedereen die doet wat hij of zij leuk vindt.

Fearlessly - Verbeeld door Lenka.

 

Naar de shop

 

Verhalen met vergelijkbare thema's