Speciale collectie: PosterLad

eshop
nieuws

Maak kennis met de PosterLad-collectie, vernoemd naar de ontwerper ervan. Hij is een digitale kunstenaar die al meer dan acht jaar illustraties maakt en 900 posters op zijn naam heeft staan. Hij beschrijft zijn stijl als 'kleurrijk minimalisme' en dat is ook de geest van deze collectie. Hij probeert een eenvoudige visuele indruk te maken door een interessante combinatie van kleuren en compositie van individuele vormen.

Vratislav Pecka, ook bekend als PosterLad, is iemand die zo klaar was met het werken op kantoor dat hij zijn eigen weg ging als grafisch kunstenaar. Hij bracht twee jaar door in Amsterdam, waar hij naar eigen zeggen de smaak van het fietsen te pakken kreeg. "In dat land is fietsen de populairste sport naast voetbal, dus ik raakte er wat meer in geïnteresseerd," zegt hij over zijn eerste interesse in fietsen.

Het idee om zijn artistieke ideeën op wielerkleding te drukken, kwam al snel bij hem op. Omdat hij al enige ervaring had met het ontwerpen van kleding, besloot hij dit idee werkelijkheid te laten worden. "Ik heb verschillende keren gezien dat een bepaald type van mijn illustraties zich over het algemeen goed laat vertalen naar kleding. Op basis hiervan ben ik met verschillende merken gaan samenwerken en heb ik ontwerpen gemaakt voor allerlei soorten kleding en accessoires - van heuptassen tot rugzakken, t-shirts, sokken en jurken."

De overgrote meerderheid van zijn grafische illustraties zijn strikt abstract van aard. Het mozaïek van kleurrijke vormen op onze kleding is daarop geen uitzondering. “Mijn doel was gewoon om visuele betrokkenheid te genereren met een goede combinatie van kleuren en een interessante compositie van individuele vormen. Ik noem mijn grafische stijl ‘kleurrijk minimalisme’, omdat ik voornamelijk gebruik maak van de meest elementaire vormen zoals een cirkel of vierkant en ik graag werk met een contrastrijk kleurenpalet," legt hij uit.

Het creëren van een aantrekkelijk ontwerp was het eerste belangrijke onderdeel van dit proces om unieke wielerkleding te maken. Maar voor de bedenker van deze kleurrijke en uitgebreide illustraties bleef de vraag wat er met zijn creatie zou gebeuren als de graphics eenmaal gesublimeerd waren op wielershirts en andere accessoires. "Ik ben ontzettend blij met de collectie. En nu bedoel ik niet dat ik mezelf wil ophemelen, maar ik wil het werk van Kalas benadrukken, vooral van de grafisch ontwerpster Lenka Čeperová, met wie ik toevallig in het verleden heb gestudeerd. Hoe zij mijn graphics op de shirts hebben aangebracht en de shirts hebben aangevuld met precies passende broeken en sokken. Als geheel ziet het er echt geweldig uit,” complimenteert hij.

De PosterLad-collectie is verkrijgbaar in zowel heren- als damesmodellen. Naast de twee kleurstellingen van de shirts vind je ook broeken uit onze PRO-collectie, een loose fit shirt, een petje en stijlvolle aero-sokken. Ongewoon, gedurfd, uniek. Geef je rit een kleurrijke glans met kleding die is ontworpen door een bekroonde kunstontwerper.

Shop nu

 

Verhalen met vergelijkbare thema's